English/日本語 D01J

48個分

BUTTER/MARGARINE

BROWN SUGAR

EGG

MILK

SESAME SEED

OATMEAL

RAISIN

FLOUR

BAKING SODA

SALT

CINNAMON

100 gr

175 gr

1

45 ml

75 gr

125 gr

100 gr

150 gr

2.5 cc

2.5 cc

2.5 cc

1/2 Cup

1 Cup

Large

3 Tbs

3/4 Cup

1 1/4 Cup

3/4 Cup

1 1/4 Cup

1/2 Tsp

1/2 Tsp

1/2 Tsp

バター/マーガリン

ブラウンシュガー

ミルク

白胡麻

オートミール

レーズン

強力粉

重曹

シナモン

  • Preheat the oven at 190。C.
  • Mix well the butter (or margarine) and brown sugar in a large bowl. Add the egg and the milk. Add the oatmeal, sesame seeds and raisins.
  • In another bowl, mix the flour, salt, cinnamon and baking soda and add to the first mix.
  • Spoon out on a cookie sheet and bake for 10 to 12 minutes (until golden).
  • Note

    Louise Lafond of Cap au Renard, in Gaspesie, Quebec is quite good in baking sweeties, she told me they were the best oatmeal cookies ever.... Beleive me it is true!!!

    Prepare your cookies in advance! Form the fresh dough in a 2 cm roll and wrap it in wax paper. Keep in the freezer

  • オーブンを190。に温める。
  • 大きいボウルで、バター(またはマーガリンかショートニング)と三温糖をよく混ぜ、たまご、 牛乳も混ぜ合わせ、オートミール、ゴマ、レーズンも加えて混ぜる。(1)  
  • 別のボウルに薄力粉、塩、重曹、シナモンを入れ、泡立て器で混ぜる。(1)を入れて混ぜる。
  • 天板の上にクッキングシートをひき、そこにスプーンですくって並べる。(焼くとバターが溶けて広がるので間を開ける。)10分〜12分、焦げ色がつくまで焼く。
  • * バターより、マーガリン、ショートニングのほうが混ぜやすい。

    * オートミールを炊飯器で炊いた麦に変えてもよい。この場合は、麦は冷ましておいて、牛乳を入れずに薄力粉を50g 増やす。

    前もってクッキーの生地を作っておくと簡単ですね!

    生の生地を直径2cmの円柱形にまるめクッキングシートでくるみ冷凍しておきます。

    Recipe List

    日本語

    Recipe List

    English

    Can't read this Page! It's mostly in Japanese characteres!!!

    francois@takenet.or.jp