English/日本語 D02J

5 個分

BUTTER/MARGARINE

BROWN SUGAR

EGG

VANILLA

ALMOND ESSENCE

ORANGE RIND

CAKE FLOUR

SALT

BAKING SODA

BAKING POWDER

NUTMEG

CINNAMON

BANANA

COFFEE

WALNUTS

300 gr

225 gr

4

10 ml

5 ml

1/2

400 gr

5 cc

2.5 cc

15 cc

2.5 cc

10 cc

400 cc

200 ml

125 gr

- -

- -

Large

2 Tsp

1 Tsp

Large

- -

1 Tsp

1/2 Tsp

1 Tbs

1/2 Tsp

2 Tsp

2 Cups

1 Cup

- -

バター/マーガリン

ブラウンシュガー

バニラエッセンス

アーモンドエッセンス

オレンジの皮

小麦粉

重曹

ふくらし粉

ナツメグ

シナモン

バナナ

コーヒー

クルミ

  • Preheat the oven at 175。C.
  • In a large bowl beat weel the fat and sugar. Add the eggs, one at a time. Add the essence and the grated orange rind.
  • Mix the dry ingredients together (Flour, salt, baking soda, baking powder, nutmeg & cinnamon).
  • In a third bowl mix the mashed bananas with the strong coffee.
  • Add the flour mixture and soaked bananas alternatively to the butter-sugar mixture, beginning and ending with the flour (flour- bananas- flour-bananas- flour). After each addition mix gently to combine, but do not beat or otherwise overmix (this toughens and dries a cake). Add the nuts last. And bake for 40 minutes in the buttered pans.
  • オーブンを175。cに温めておく。
  • 大きなボウルに砂糖とバター(マーガリン)を入れ混ぜる。卵を1つずつ入れ、その度に混ぜる。エッセンス、オレンジの皮を入れる。(1)
  • ボウルに水気の無い材料を一緒に入れる。(小麦粉、塩、タンサン、ベーキングパウダー、ナツメグ、シナモン)(2)
  • 他のボウルに、つぶしたバナナと濃いコーヒーを入れる。(3)
  • (2)と(3)を(1)に2、3回に分けて加える。その時に最初と最後を粉にする。 (粉ーバナナー粉ーバナナー粉)優しくそこから大きく混ぜる。混ぜすぎたり、こねたりするとフワッとならない最後にナッツを加える。容器にバターをぬり、40分焼く。  
  • Recipe List

    日本語

    Recipe List

    English

    Can't read this Page! It's mostly in Japanese characteres!!!

    francois@takenet.or.jp