English/日本語 D10J

10 (6 Jelly jars & 4 Sauce Jar)

APPLE

SUGAR (White)

CINNAMON

NUTMEG

CLOVE

GELATIN

JAR

5,000 gr

2,000 gr

10 cc

2.5 cc

2.5 cc

45 gr

10

16 Large

- -

2 Tsp

1/2 Tsp

1/2 Tsp

- -

500 ml

りんご

白砂糖

シナモン

ナツメグ

クローブ

ゼラチン

ビン

    JELLY

  • Cut the apple in medium size slices (keep the skin and core)
  • Put everything in a large heavy button pot with 2 kilos of sugar and bring to a boil. Add 1 TSP of cinnamon and boil for about 2 hours
  • Strain through a fine sieve and bring it back to a boil. Add the gelatine and cook for 20 minutes (or until the gelatine is disolve)
  • Put the jelly into hot jars which you boil for 10 minutes
  • JAM

  • Add 1 Tsp of cinnamon, the clove and nutmeg to the apple mix (coming from the sieve).
  • Put it into the blender and mix until smooth
  • Put into hot jars which you boil for 10 minutes
ゼリー
  • りんごをしんと皮のついたまま普通の大きさにスライスする。
  • 2kgの砂糖と一緒に大鍋に入れて火にかける。 1TSPのシナモンを入れ2時間くらい煮る。
  • ふるいにかけて漉、鍋に戻し火にかける。 ゼラチンを加え20分くらい煮る。
  • あつい瓶の中に入れ、10分間ボイルする
  • ソース

  • 1TSPのシナモン、グローブ、ナッツメッグを、りんごの中に入れる。(ふるいに残ったりんご)
  • ブレンダーに入れなめらかになるまでまぜあわせる
  • あつい瓶の中に入れ、10分間ボイルする。
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