English/日本語 D28J

CAKE FLOUR

SALT

BAKING POWDER

BUTTER

SUGAR

VANILLA

EGG

VANILLA ICE CREAM

ORANGE LIQUEUR

EGG WHITE

SUGAR

STRAWBERRY SAVORY SAUCE

150 gr

Pinch

2.5 cc

125 gr

100 gr

2.5 cc

3

600 ml

60 ml

6

30 cc

-

- -

- -

1/2 Tsp

- -

- -

1/2 Tsp

Large

- -

4 Tbs

Large

2 Tbs

-

薄力粉

ふくらし粉

バター

白砂糖

バニラエッセンス

バニラのアイスクリム

オレンジリカー

卵白

白砂糖

ストロベリーソース

  • Preheat the oven at 220。C
  • Sift (twice) flour, salt and baking powder
  • Mix well together sugar and butter, add the vanilla
  • Beat the eggs until creamy. Gradually add them, still beating, to the butter-sugar mix. Add the flour, gently folding with a spatula.
  • Spread the mix on a waxed paper and bake for 10 minutes.
  • When the cake is cooled down retreive the waxed paper. Cut it in 4 even strips (from the longer size).
  • Place one of the slices on a large plate. Sprinkle with 1 Tbs of liqueur. Place the ice cream on top (about 4 cm thick). Sprinkle with 1 Tbs of liqueur. Cover with a second cake slice. Sprinkle again with the rest of the liqueur. With the remaining cake cover the sides.
  • Beat the egg whites, adding the sugar (30 cc). With a spatula, cover the cake with 2/3 of the egg whites. Place the remaining egg whites in a pastry pouch and cover the cake in nice patterns.
  • Place the cake in a very hot oven (or with the grill on) for a few seconds, just enough so the egg whites get a nice golden colour.
  • Cover with the strawberry sauce.
  • Note

    If you are not serving the cake right away keep it in the freezer before browning the egg whites....

  • オーブンを220℃に温めておく。
  • 小麦粉と塩、ベーキングパウダーを振るっておく。
  • 砂糖、バター、バニラエッセンスをよく混ぜる。
  • 卵をクリーミーになるまでかき混ぜる。卵とバターミックスによく混ざるまで、それを徐々に加える。 小麦粉を加え、スパチュラで静かに混ぜる。
  • クッキングペーパーの上に混ぜたものを広げ、10分間焼く。
  • ケーキを冷やしてから、クッキングペーパーをはがす。それを4つの等しい細長い1片に切る。
  • 大きな皿の上にその1片をのせる。1Tbsのリキュールをかける。4B位の厚さのアイスクリームを上に置く。1Tbsのリキュールをふりかける。2枚めのケーキの切れをかぶせる。リキュールの残りを再びふりかける。残りのケーキで横を囲う。
  • 卵白をかき混ぜ、30Mの砂糖を加える。スパチュラで白身の3分の2をケーキにぬる。残りの卵白をペイストリーポウチに入れ、絞ってケーキを飾り付ける。
  • とても熱いオーブンに数秒間入れ、ちょうど卵が奇麗なきつね色になるように焼く。
  • ストロベリーソースをかける。
  • メモ

    ケーキをすぐに頂かないのなら、卵白を焼く前にすぐにフリーザーに入れる。

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