English/日本語 D30J

20 Pieces

FILLO PASTRY

BUTTER

WALNUT

ALMOND

BROWN SUGAR

CINNAMON

CLOVE

WHITE SUGAR

WATER

HONEY

LEMON RIND

CINNAMON BARK

CLOVE

LEMON JUICE

10

100 gr

100 gr

50 gr

50 gr

5 cc

Pinch

100 gr

175 ml

45 ml

1/2

1

2

5 ml

Sheets

- -

- -

- -

- -

1 Tsp

- -

- -

- -

3 Tbs

- -

- -

- -

1Tsp

フィロペストリー

バター

クルミ

アーモンドスライス

ブラウンシュガー

シナモン

クローブ

白砂糖

蜂蜜

レモンの皮

シナモンステイック

クローブ

レモンジュース

  • Preheat the oven at 160。C. Butter a 20cm x 20cm glass oven tray. Place 4 (four) sheets of filo pastry in the tray brushing each of them with melted butter.
  • Mix the nuts, sugar and spices together. Spread half of it on the pastry. Cover with more filo sheets (brushed with melted butter) and add the other half of nuts mix. Place the other 4 sheets of filo pastry over the nuts (brushing with melted butter).
  • Cut the Baklava with a sharp knife into diamond shapes. Sprinkle with little water to prevent the top layer curling upward.
  • Bake on the center shelf for 30 minutes and move to the upper shelf for the last 30 minutes. If the Baklava is browning too fast cover with a foil paper.
  • Cover the hot Baklava with the syrup. Wait until cool to cut again and take out of the tray.
  • オーブンを160℃に温めておく。パイレックスの容器(20B×20B)にバターを塗っておく。フィロペストリーを4枚用意して、各々に溶かしバターを塗る。それを容器に敷く。
  • ナッツと砂糖、スパイスを混ぜておく。その半分をフィロペストリーの上に広げる。その上にまたとかしバターを塗った2枚のフィロペストリーをのせ、残りのナッツを広げる。最後に、1番上に4枚のフィロペストリーを置く。(溶かしバターを塗る)
  • バクラヴァをナイフでダイヤ型に切る。表面がくるっと曲がってしまわないように少し水を振りかける。
  • オーブンの中段で30分焼き、上段でまた30分焼く もし、表面に焼き色がついてきたら、ホイルをかぶせる
  • 妬きたてのバクラヴァにシロップをかける。少し冷まして切り分けてお皿に盛り付ける。
  • Recipe List

    日本語

    Recipe List

    English

    Can't read this Page! It's mostly in Japanese characteres!!!

    francois@takenet.or.jp