English/日本語 D35J

8

CAKE FLOUR

SUGAR

BUTTER

BAKING POWDER

LEMON

MILK

EGG

SALT

250 gr

250 gr

175 gr

15 cc

1

150 ml

3

Pinch

- -

- -

- -

1 Tbs

Small

3/4 Cup

Large

- -

薄力粉

砂糖

バター

ふくらし粉

レモン

牛乳

  • Preheat the oven at 190C
  • Mix the dry ingredients together (flour, salt & baking powder)
  • Mix very well the butter (soft) and 200 grams of sugar (until creamy), add the eggs, one at a time, and finaly the milk.
  • Pour the egg/sugar milk in the flour and mix gently with a spatula. Add the grated lemon rind and place in a buttered tube oven pan
  • Bake for 1 hour or until cooked
  • Boil the juice from the lemon with 50 grams of sugar. Cook until syrupy and cover the warm cake with it.
  • オーブンを190℃に温めておく。
  • 小麦粉、塩、ベーキングパウダーを混ぜる。(1)
  • 柔らかくしたバターと200gの砂糖をクリーミーになるまでよく混ぜてから卵を1つずつ加える。そして最後にミルクを加える。(2)
  • (1)の中に、(2)を加えスパチュラでゆっくり混ぜる。レモンの皮のすったものを加え、バターを塗ったオーブン皿に入れる。
  • 1時間、または、焼けるまで焼く。
  • レモン果汁を50gの砂糖と一緒に煮る。シロップ になるまで煮て、あたたかいケーキにぬる。
  • Recipe List

    日本語

    Recipe List

    English

    Can't read this Page! It's mostly in Japanese characteres!!!

    francois@takenet.or.jp