English/日本語 E03J

SUNNY EGGPLANTS

4人分

EGGPLANT

OLIVE OIL

GREEN ONION

TOMATO

PARSLEY (FRESH)

THYME

SUGAR

SALT & PEPPER

EGG

2

90 ml

60 cc

200 gr

15 cc

5 cc

2.5 cc

To Taste

4

Large

6 Tbs

4 Tbs

- -

1 Tbs

1 Tsp

1/2 Tsp

- -

Small

なす

オリーブオイル

細ねぎ

トマト

パセリ

タイム

砂糖

塩&こしょう

  • Cut the eggplants in half (lenghtwise) and make some incisions in them with a knife (1 to 2 cm deep).
  • Warm 2 Tbs of oil in a large skillet and fry the eggplants for 10 minutes starting with the open side and turning 2 to 4 times (until golden).
  • Set them aside and when they are cold enough use a spoon to take most of the meat out leaving the peel and a little meat as a shell.
  • Cut the tomatoes in small parts and slice the green onions. In a smaller skillet warm 2 Tbs of oil and cook the tomatoes, eggplant meat and green onion for about 5 minutes. Add the parsley, thyme, salt and pepper.
  • Place the eggplant shells in an oven pan (with the last 2 Tbs of oil) and distribute the tomato mix in each of them making a large enough hole in the middle to crack in an egg.
  • Bake in the oven at 200℃ for 15 minutes.
  • なすを縦半分に切る。ナイフで中身に切り込みを入れる。
  • 大きいフライパンに大さじ2のオリーブオイルを入れ、なすを切り口のほうから焼き始め、次に裏返して焼く。2、3回繰り返し、10分程焼く。
  • 焼きあがったなすを冷まし、スプーンを使って、中身をくりぬく。
  • トマトとねぎを小さく切る。小さなフライパンに大さじ2のオリーブオイルをしきトマトと茄子の中身とねぎを5分間炒める。パセリ、タイム、塩、こしょうを入れトマトソースをつくる。
  • 茄子の皮の部分を大さじ2のオリーブオイルをしいた耐熱皿に置き、それぞれのなすの中にトマトソースを分けて入れる。中央にくぼみをつくり、卵を割入れる。
  • 200℃のオーブンで15分間焼く。

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