English/日本語 E05J

UOVA A LA FLORENTINA

4人分

SPINACH

ANCHOVY

GARLIC

CREAM

PARMESAN

EGG

SALT

450 gr

15 cc

1

45 ml

60 ml

4

To Taste

- -

1 Tbs

Clove

3 Tbs

4 Tbs

Large

- -

ほうれんそう

アンチョビー

にんにく

生クリーム

パルメザンチーズ

  • Preheat the oven at 220 C
  • Cook the spinach in their washing water and drain them.
  • Warm up the oil in a skillet and saute the garlic. Add the choped anchovy, salt, cream, half of the parmesan and spinach. Mix well and cook until thick.
  • Place the mix into small buttered oven dishes and sprinkle with the other half of parmesan cheese.
  • Carefully break the eggs on top and bake until the white is cooked. The yolk should stay liquid. Serve warm.
  • NOTE

    Using anchovy adds a good zest to this dish but unfortunatly also quite a bit of salt..... Be sure these anchovy are finely chopped.

  • オーブンを220℃に温めておく。
  • ほうれんそうを水洗いし、水気のあるままゆでる。鍋からだし、しぼる。
  • フライパンにオイルを温め、ニンニクを炒める。小さく切ったアンチョビー塩、クリーム、半量のパルメザンチーズ、ほうれん草を加える。よく混ぜ、固くなるまで煮る。
  • バターを塗った小さなオーブン皿に混ぜたものを入れ、残りのパルメザンチーズを振りかける。
  • その上に、卵を気をつけて割入れ、卵白が焼けるまで焼く。卵黄は、柔らかいままにする。温かいものを出す。
  • メモ

    このお料理はアンチョビーの良い風味を生かしたものです。でも、少し塩分が強いので、アンチョビーをうまく小さくしましょう。

Recipe List

日本語

Recipe List

English

Can't read this Page! It's mostly in Japanese characteres!

francois@takenet.or.jp