English/日本語 E06J

BUCKWHEAT GALETTE

4人分

BUCKWHEAT FLOUR

EGG

SALT

WATER

MOZZARELLA

EGG

BUTTER

OIL

250 gr

1

5 cc

500 ml

100 gr

8

40 gr

- -

- -

Large

1 Tsp

- -

- -

Large

- -

- -

そば粉

モッザレラチーズ

バター

  • Place the flour in a large bowl and add the salt and egg. Add the water gradualy while mixing. Let rest at least 2 hours.
  • In a large skillet warm up a small quantity of oil. With a laddle pour in some mix and distribute evenly.
  • Cook until golden (it may take some time...) turn and cook on the other side.
  • Place some butter on top with some of the mozzarella and a little salt. Break one egg on the galette and cook until the white is almost hard. Fold in the sides and put aside keeping it warm.
  • NOTE

    Surprisingly good, and quite easy to do!

  • 大きなボウルに粉、塩、卵を入れる。そこへ、少しずつ混ぜながら水を加える。2時間くらいそのままにしておく。
  • フライパンに少量のサラダ油を敷く。生地をおたまですくいフライパンに入れ、丸くのばす。
  • きつね色になるまで(少し時間がかかりますが)焼き、裏返してもう片面も焼く。
  • 生地の上に少しのバターとモッツアレラをのせ、その上に卵を割入れ、塩少々をふる。白身が白く固くなるまで焼き、生地の端を四方折り曲げる。
  • メモ

    素早くできて驚くほどおいしい!

Recipe List

日本語

Recipe List

English

Can't read this Page! It's mostly in Japanese characteres!

francois@takenet.or.jp