English/日本語 F01J

2人分

COD

FISH STOCK

BUTTER

FLOUR

SALT & PEPPER

LEMON JUICE

CHEESE

125 gr

100 ml

10 gr

10 gr

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2.5 ml

25 gr

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1/2 Cup

--

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To Taste

1/2 Tsp

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鱈(たら)

フィッシュブイヨンスープ

バター

強力粉

塩/胡椒

レモンジュース

チーズ

  • Place the fish, fish stock, salt & pepper in a small pot, bring to a boil and cook slowly for 5 minutes.
  • Take the fish out and set aside. Strain the liquid through a fine sieve.
  • In a small heavy buttom pot, warm up the butter and add the flour, cook for 2 minutes. Add the fish stock, bring to a boil (stirring constantly) and cook for 2 minutes. Add the lemon juice (and a little of milk if the sauce is too thick). Adjust the seasonning.
  • Place the fish in the serving plate and cover with the sauce. Sprinkle the cheese on top and place it under the broil until the sauce is golden. Serve warm...
  • Note

    Thanks to Roger Fournier in Riviere a Martre, Quebec. This simple preparation is always appreciated.

    Using previously frozen fish is adequate.

  • 小さめの鍋に、魚、フィッシュストック、塩、コショウを入れ、煮立ったら、弱火にして5分煮る。
  • 魚をとりだし、煮汁をこす。
  • 厚手の鍋でバターを溶かし、小麦粉を入れ2分煮る。フィッシュストックを入れ、かき混ぜながら煮たたせるさらに2分間煮て、レモンジュース(濃厚なソースにしたい時はミルクを加える)を加え、しお、コショウで味を整える。
  • 皿に魚をもりつけ、ソースをかけてその上にチーズをふ り、ソースがきつね色になるまで焼き付けてて、温かいうちに出す。
  • Note

    簡単でおいしい料理を教えてくれた、ケベックの友人ロジャーに感謝!

    冷凍の魚を使うといいでしょう。

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