English/日本語 F06J

MARINATED TUNA

4 人分

TUNA

ONION

BASIL

OLIVE OIL

LEMON JUICE

SALT & BLACK PEPPER

GREEN PEPPER

YELLOW PEPPER (Sweet)

RED PEPPER (Sweet)

250 gr

50 gr

30 cc

30 ml

15 ml

To Taste

1

1

1

- -

- -

2 Tbs

2 Tbs

1 Tbs

- -

Large

Large

Large

まぐろ

たまねぎ

バジル

オリーブオイル

レモン汁

塩、黒こしょう

ピーマン

黄ピーマン

赤ピーマン

  • Cut the Tuna in small slices and put them in a bowl with the chopped onion and basil.
  • Whip the oil and lemon juice, add the salt and pepper. Add to the fish and mix well.
  • Place in the refrigerator for 2 hours stiring occasionally.
  • Heat the peppers in a oven toaster turning them often so they cook on all their surface. They are ready when black. Place them immediatly in a bowl, cover with a plastic sheet and let them cool down.
  • Peel the peppers, clean and cut them.
  • Serve the fish in a nice plate with the peppers.
  • NOTE

    Do not use the good high grade Tuna which is at it's best in sushis and sashimis

  • まぐろを小さく切る。ボールに入れ、玉葱のみじん切りとバジルを加える。(1)
  • オリーブオイルとレモン汁を泡立て器で混ぜ、塩、こしょうを加える。それに(1)を入れよく混ぜる。
  • 時々混ぜながら、2時間冷蔵庫で冷やす。(2)
  • ピーマンをオーブントースターに入れ、表面に、黒く焦げめがつくまで、ひっくりかえしながら焼く。 すぐにボールにとり、ラップでふたをして冷ます。
  • ピーマンの皮を剥き、切る。
  • お皿にピーマンと(2)を盛り付ける。 
  • メモ

    寿司やさしみに使う高い鮪は、必要ありません。

Recipe List

日本語

Recipe List

English

Can't read this Page! It's mostly in Japanese characteres!

francois@takenet.or.jp