English/日本語 G05J

MOROCCAN STEW

6人分

OLIVE OIL

ONION

GARLIC

CUMIN

TURMERIC

CINNAMON

CAYENNE PEPPER

PAPRIKA

CARROT

SWEET POTATO

EGGPLANT

GREEN PEPPER

TOMATO

GARBANZO BEANS

SAFFRON

RAISINS

75 ml

3

2

5 cc

5 cc

2.5 cc

2.5 cc

2.5 cc

1

1

3

4

3

400 cc

Pinch

75 gr

5 Tbs

Large

Clove

1 Tsp

1 Tsp

1/2 Tsp

1/2 Tsp

1/2 Tsp

Large

Large

Large

Large

Large

2 Cups

- -

- -

オリーブ油

たまねぎ

にんにく

クミン

チューミリック

シナモン

カイエンペッパー

パプリカ

人参

さつまいも

茄子

ピーマン

トマト

ガルバンゾービーンズ

サフラン

レーズン

  • In a large pot heat the oil and saute the choped onions for 2 or 3 minutes. Add the crushed garlic and spices. Cook until the onions are translucent.
  • Add the carrots (sliced) and cook, stirring constantly for 2 minutes. Add the Sweet potatoes (diced) and cook 2 more minutes stirring. Add the diced eggplants, diced green pepper and diced tomatoes. Mix well and cook 5 minutes.
  • Add the cooked garbanzo beans, raisins and saffron. Cook until the vegetable are tender at low heat (30 to 45 minutes).
  • If the stew is too dry add some tomato juice.
  • 大きな鍋にオイルを熱して、みじんきりの玉葱を2、3分炒める。それにつぶしたにんにくとスパイスを加える。玉葱が半透明になるまで炒める。
  • スライスした人参を入れ、混ぜながら2分ほど炒めサイコロ状に切ったさつまいもを入れたらもう2分炒めるなす、ピーマン、トマトもいれ、よく混ぜ5分位炒める。
  • そこへガルバンゾービーンズ、レーズン、サフランを入れる。野菜が柔らかくなるまで、弱火で30〜40分煮る。
  • もしシチューに水分が足りないようなら、トマトジュースを少し入れる。

Recipe List

日本語

Recipe List

English

Can't read this Page! It's mostly in Japanese characteres!

francois@takenet.or.jp