English/日本語 M01J

5人分

POTATO

ONION

CARROT

Cooking OIL

Grinned BEEF/PORK

1/2 creamed CORN

MILK

BUTTER/MARGARINE

BLACK PEPPER

SALT

ALLSPICE, MARJORAM,

PAPRIKA

500 gr

125 gr

75 gr

15 ml

400 gr

292 gr

45 ml

50 gr

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10 cc

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3 Medium

1 Large

1/2 Small

1 Tbs

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1 Can

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3 Tbs

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2 Tsp

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じゃがいも

玉葱

人参

サラダ油

牛肉/豚肉

とうもろこしの缶詰め(クリーム状)

ミルク

バター/マーガリン

こしょう 

オールスパイス/マジョラム

パプリカ

  • Wash, peel and cut the potatoes in 3 cm cubes. Boil them with 1/2 Tsp of salt (20 min.)
  • Chop the onion and cut the carrots in small cubes. Warm the oil in a skillet, saute the onions and carrots until the onions are transparent. Add the meat, and cook until it loses its pink color. Add 1 Tsp of salt, the black pepper and allspice.
  • When the potatoes are cooked, drain out the water mash them, add the butter, the milk, 1 tsp of salt, the white pepper and marjoram.
  • Put the meat mix in the bowls, cover with corn , fill up with the mashed potatoes and sprinkle some paprika on top
  • Bake for 30 minutes at 180C
  • Note

    This is the first ever recipe presented to my students. It has a sweet flavor, coming from the corn, which Japanese love!!! In Quebec we simply bake it in one square oven pan.

  • じゃがいもは、洗って皮をむき、3cm角に切る。小さじ1/2の塩を加え茹でる(20分)
  • 玉葱はみじん切り、人参は小さいサイノメに切る。フライ パンに油を熱し、玉葱と人参を、玉葱が透き通るまで炒め る。さらに肉を加え、色が変わるまで炒める。塩小さじ1、 白コショウオールスパイス、少々で調理する。(1) 
  • じゃがいもが茹で上がったら、湯を捨ててつぶし、バター、ミルク、塩小さじ1、こしょう、マージョラム少々を加えて混ぜる。(2)
  • 耐熱容器の底に(1)を入れ、その上にコーン 、一番上に(2)をきっちり詰めてパブリカを 少々ふる。
  • 180cのオーブンで30分焼く。
  • Note

    これは私が生徒に教える最初の料理です。コーンの甘さがほんのりとして、日本人に好まれるでしょう。ケベックでは、1枚の大きな四角のパイに焼き上げます。

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