English/日本語 M03J

6人分

BEEF

OIL

BUTTER

SALT & PEPPER

RED WINE

BROWN STOCK

BUTTER

ONION

GARLIC

THYME

BAY LEAF

FLOUR

MUSHROOMS

PARSLEY

1,000 gr

30 ml

15 gr

To Taste

200 ml

200 ml

30 gr

1

3

2.5 cc

3

30gr

200 gr

15 cc

- -

2 Tbs

1 Tbs

- -

1.5 Cup

1.5 Cup

2 Tbs

Large

Cloves

1/2 Tsp

Leaves

2Tbs

- -

1 Tbs

牛肉

サラダ油

バター

塩、こしょう

赤ワイン

ビーフブイヨンストック

バター

たまねぎ

にんにく

タイム

月桂樹の葉

強力粉

マッシュルーム

パセリ

  • Preheat the oven to 175 。
  • Warm the oil and 1 Tbs of butter in a large skillet. Saute the beef (cut in 4 cm cubes), a few at the same time, until they are golden then put them aside. When all the meat is ready, put it back in the pan and add the flour.
  • Cook for 4 or 5 minutes. Add the wine and the brown stock. Bring to a boil and cook for 5 minutes. Add the salt and pepper.
  • In another skillet warm 1 Tbs of butter, add the onion and saute for 3 minutes. Add the garlic and seasoning. Cook for 5 minutes.
  • Mix the meat and onions in a oven pan, cover and bake for 1 1/4 hour.
  • When the boeuf bourguignon is ready, saute the mushrooms in butter for 4 minutes and add them to the meat just before serving.
  • Note

    The original way ask for small onions but it is not always easy to find in Japan..... As for the mushrooms, we talk here of the white ones. If you use Shiitake you will not make a real mistake!!!

  • オーブンを175。cに温めておく。
  • 大きなフライパンに油と大さじ1のバターを温める。牛肉の角切りを狐色になるまで炒め、別に移しておく。(2回位に分けて炒める)焼きあがった肉を全部フライパンに戻し小麦粉を加える。。
  • 4、5分いため、ワインとビーフブイヨンストックを加え沸騰したら、4〜5分間煮る。塩、こしょうを加える。
  • 別のフライパンに大さじ1のバターを溶かし、玉葱を加えて3分間炒める。にんにくと香辛料を加え5分間炒める。
  • 耐熱容器に肉と玉葱を入れ、蓋をして1時間15分間焼く。
  • きのこをバターで4分間炒め、食卓に出す直前に肉に付け合わせる。
  • メモ

    普通は、小さなたまねぎを使いますが、日本では簡単にいつも手に入らないので普通のたまねぎを代用できます。また、マッシュルームのかわりにしいたけも使えます。

    Recipe List

    日本語

    Recipe List

    English

    Can't read this Page! It's mostly in Japanese characteres!

    francois@takenet.or.jp