English/日本語 M10J

6 small 11 cm pies

CHICKEN LEGS

ONION

POTATO

CARROT

CELERY

GINGER

SALT & PEPPER

PEAS

WHITE STOCK

STARCH

PIE CRUST

750 gr

1

1

1

1

Pinch

To Taste

55 gr

250 ml

90 cc

- -

- -

Large

Large

Medium

Small

- -

- -

can

- -

6 Tbs

- -

鶏のもも肉

たまねぎ

じゃがいも

にんじん

セロリ

しょうが

塩、こしょう

グリンピースの缶詰め

チキンブイヨンストック

コーンスターチ

パイ生地

  • Cut the potato, carrot and celery in small dice. Boil the vegetables with the peas in some chicken broth for 10 minutes. Strain and keep the water (1/2 cup)
  • Take off the skin and fat from the chicken. Place it in a pot with the onion cut in slices, some ginger, salt and pepper. Boil for 30 minutes.
  • Roll the pie dough into 6 bases (100 gr each) and 6 tops (75 gr each) Place the bases in the oven bowls.
  • Strain the chicken and onion mix. Take the chicken out from the onion and cut it in pieces.
  • Bring to a boil 2.5 cups of chicken stock. Mix the starch with the cold vegetable water and use it to thicken the chicken stock. Add it to the chicken and vegetable.
  • Place the filling in the crusts and cover them with the top crusts.
  • Bake for 10 minutes at 200℃ then 25 minutes at 180℃
  • ジャガイモ、にんじん、セロリを小さなサイコロ状に切る。チキンブイヨンスープにそれらの野菜とグリンピースを入れ10分間ゆでる。こして、スープを1/2カップ残しておく。(1)
  • 鶏肉の皮と脂肪をとる。たまねぎをスライスし、しょうが、塩、コショウと一緒に鍋に入れる。30分ゆでる。
  • パイ生地をのばし、底の部分(1枚あたり100g)とふたの部分(1枚あたり75g)をそれぞれ6枚ずつ作る。耐熱容器に底になるパイ生地をおく。
  • 鶏肉と玉葱のゆで汁をこす。鶏肉をとりだし、小さく切る。
  • ゆで汁を2.5カップとろ火にかける。 冷ました(1)のスープでコーンスターチをとき、ゆで汁に加えとろみをつける。 鶏肉と野菜を加える(2)。
  • パイ生地の上に(2)を入れ、もう一方のパイ生地で蓋をする。
  • 200℃で10分焼き、180℃で25分焼く。

Recipe List

日本語

Recipe List

English

Can't read this Page! It's mostly in Japanese characteres!

francois@takenet.or.jp