English/日本語 M13J

6~8人分

EGGPLANT

OLIVE OIL

ONION

TOMATO

BEEF (Grinned)

WHITE WINE

SUGAR & CINAMON

SALT & BLACK PEPPER

PARSLEY (Fresh)

OREGANO

BREAD CRUMBS

PARMESAN CHEESE

BUTTER

FLOUR

MILK

NUTMEG

LEMON JUICE

EGG

600 gr

200 ml

150 gr

500 gr

500 gr

200 ml

2.5 cc

5 cc

30 cc

15 cc

75 gr

80 gr

30 gr

45 gr

600 ml

- -

10 ml

3

- -

1 Cup

- -

- -

- -

1 Cup

1/2 Tsp

1 Tsp

2 Tsp

1 Tsp

- -

- -

- -

3 Tbs

3 Cups

Pinch

2 Tsp

Large

なす

オリーブオイル

たまねぎ

トマト

ひき肉

白ワイン

砂糖、シナモン

塩、ブラックペッパー

パセリ

オレガノ

パン粉

パルメザンチーズ

バター

強力粉

牛乳

ナツメグ

レモンジュース

  • Cut the Eggplants in slices (0.5 cm) and soak them in cold water for 20 minutes. Drain the water out and dry the Eggplants with a towel.
  • Warm some of the oil (about 2 Tbs) in a large skillet and saute the Eggplants a little at a time adding some oil.
  • MEAT MIX

  • Boil and peel the tomatoes and cut them in 2 cm cubes. Saute the chopped onion in the Eggplant oil until transparent and add the meat, cook until it loses its pink color. Add the tomatoes, the wine , some salt, oregano, parsley, the cinnamon, sugar and pepper. Cook under cover for 5 minutes at medium heat. Add half of the bread crumbs and half of the cheese to the meat mixture and mix well.
  • Preheat the oven at 170 C.
  • WHITE SAUCE

  • Melt the butter in a heavy bottom sauce pan and cook the flour for 2 minutes. Add the milk, wisk the sauce until it boils. Lower the heat and let cook stirring more softly for 5 minutes. Add some salt, pepper, nutmeg and the lemon juice. Let cool down then add 2 beaten eggs and the other half of cheese.
  • SET UP

  • Butter a 20 cm oven pan and cover with the other half of bread crumbs. Place half of the eggplants in the bottom. Beat the last egg and incorporate it to the meat mix. Place the meat mix on the eggplants then cover with the rest of the eggplants. Finally, cover with the white sauce.
  • Bake for an hour.
  • Note

    When you cook the eggplants, do not worry: it will look like the oil has disappearred (soaked by the eggplants). Continue to saute them until they get golden and moist with the extra oil

  • 茄子を5mmの厚さにスライスして、冷水に20分間浸す 。水を切り、タオルで拭いて水気をとる。
  • 大きなフライパンに大さじ2杯くらいの油を入れあたためる。茄子を少しずつ、何回かにわけて炒める。(そのつど大さじ2杯の油をしく。)炒めた茄子はとりだしておく。
  • MEAT MIX

  • トマトの皮を湯むきして、2cm角に切る。茄子を炒めた油でみじん切りにした玉葱を透明になるまで炒め、ひき肉を加える。肉の色が変わったら、トマト、ワイン、塩、シナモン、砂糖、 オレガノ、パセリ、コショーを加える。中火で5分間煮込む。
  • オーブンを170℃にする。パン粉半量とチーズ半量をMEAT MIXTに加え、よく混ぜる。
  • WHITE SAUCE

  • 厚手のフライパンにバターを溶かし、小麦粉を2分間炒める。牛乳を加え、沸騰するまで混ぜつつける。 弱火にして5分間、なめらかになるまでかき混ぜる。塩、コショー、ナツメグ、レモンジュースを入れる。 それを冷ましてから、2ケ分のとき卵と残りのチーズを入れる。
  • SET UP

  • 20cmの耐熱容器にバターをぬり、残りのパン粉を底に敷き、茄子の半量をその上に敷き詰める。残りの卵1ケをとき、MEAT MIXに混ぜる。茄子の上にそれを敷き、その上に茄子を置く。最後にWHITE SAUCEをかける。
  • 1時間焼く。
  • メモ

    茄子が油をすってしまいますが、きつね色になるまで炒めてください。再び、茄子から油が出てきます。

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