English/日本語 O12J

SPICY PEANUT SOUP

6人分

VEGETABLE OIL

GARLIC

GINGER (Fresh)

ONION

GREEN PEPPER

COCONUT MILK

SOUP STOCK

PEANUT BUTTER

CORIANDER

CAYENNE PEPPER

SALT

LEMON GRASS (Fresh)

LEMON JUICE

30 ml

2

15 cc

275 gr

3

325 ml

600 ml

175 gr

5 cc

Pinch

2.5 cc

2.5 cc

30 ml

2 Tbs

Cloves

1 Tbs

- -

Large

- -

3 Cups

- -

1 Tbs

- -

1/2 Tbs

1/2 Tbs

2 Tbs

サラダ油

にんにく

しょうが

たまねぎ

ピーマン

ココナッツミルク

スープストック

ピーナッツバター

コリアンダー

カイエンペッパー

レモングラス

レモン汁

  • Heat the oil in a soup pot. Carefully saute the garlic and ginger, stirring until the garlic is tender.
  • Add the choped onion and diced green pepper. cook for 5 minutes.
  • Add 2 cups of soup stock, the coconut milk and seasonning, bring to a boil and simmer covered for 20 minutes.
  • Blend the peanut butter with the remaining soup stock (until creamy). Add to the soup and cook for 15 more minutes whisking occasionnaly to avoid lumping or sticking.
  • Just before serving add the lemon juice.
  • NOTE

    To prepare the coconut milk (if none is available) combine 2 cups of unsweetened dry coconut with 2 cups of hot water. Let stand for 5 minutes and puree in a blender. Let stand for 30 minutes and strain.

  • 鍋にサラダ油を入れて熱し、にんにくとしょうがを入れてまぜながら、にんにくが柔らかくなるまでいためる。
  • みじん切りの玉葱、四角に切ったピーマンを加える。5分間炒める。
  • 2カップのスープストック、ココナッツミルク、調味料を加える。火にかけ、煮立ったら、ふたをして20分間煮る。
  • 残りのスープでピーナッツバターをとき、スープに加える。固まったり、焦げたりしないように、時々あわだて器でかき混ぜながら、さらに15分間煮る。
  • 食べる前にレモン汁を加える。
  • メモ

    もし、ココナッツミルクがないときは、乾燥ココナッツで代用してください。(甘くない乾燥ココナッツ2カップを2カップのお湯に入れ、5分間おき、ブレンダーにかける。30分間休ませた後ふきんでこす。)

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