English/日本語 O14J

CREAM OF CAULIFLOWER SOUP

6人分

CAULIFLOWER

WHITE STOCK

WATER

BUTTER

FLOUR

MILK

SALT

WHITE PEPPER

NUTMEG

EGG YOLK

LEMON JUICE

1

500 ml

500 ml

60 gr

50 gr

250 ml

5 cc

To Taste

Pinch

1

2.5 ml

Large

2.5 Cups

2.5 Cups

4 Tbs

- -

- -

1 Tsp

- -

- -

Large

1/2 Tsp

カリフラワー

チキンブイヨンスープ

バター

小麦粉

牛乳

白こしょう

ナツメグ

卵黄

レモンジュース

  • Wash the cauliflower under cold water and detach 10 nice medium size flowers. Chop the rest of the cauliflower.
  • In a pot bring to a boil the water and white stock, add the 10 cauliflower's part and cook for 10 minutes. Take them out and set aside the consome and vegetable.
  • In another pot (heavy buttom) melt the butter (medium heat), add the flour and cook two minutes, stirring constantly.
  • Add the consome and milk. With a whisk stir well, bring to a boil and cook until it thickens. Lower the heat, add the chopped cauliflower, nutmeg, salt and pepper. Cook for 15 minutes.
  • Pour the soup in a strainer and push the cauliflower through it (it has to be cooked enough).
  • In a small bowl beat the egg yolk and add 1/3 of the soup. Add this mixture to the soup with the 10 cauliflower parts and cook 2 or 3 minutes (do not boil). Add the lemon juice.
  • カリフラワーを洗い、10ケの小さいかたまりを残し残りを小さく切る。
  • 鍋に水とストックをボイルさせ、10ケをゆで取り出しておく。
  • 他の鍋にバターを溶かし、中火で小麦粉を2分間炒め、たえず混ぜる。
  • そこににコンソメと牛乳を加え、泡立て器でよく混ぜ、とろみをつける。弱火にして細かく切ったカリフラワー、ナツメグ、塩コショーを入れ15分間煮る。
  • それを、下にボウルを受けたザルにあけ裏ごしする
  • 小さなボウルに黄身を溶き、スープの1/3を加えるこれをスープの中に入れ、10ケのカリフラワーを入れ、グツグツ煮えないように2、3分温めレモンジュースを加える。

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