English/日本語 P01J

FRESH PASTA

12~16人分

FLOUR (High in Gluten)

EGG

OLIVE OIL

SALT

325 gr

3

15 ml

5 cc

- -

Large

1 Tbs

1 Tsp

強力粉(グルテン含有量の高いもの)

オリーブオイル

  • Pour the flour on your working table. Dig a large hole in the centre but make sure the sides are strong enough
  • Break the eggs in the flour and add the oil and the salt. Mix well with the fingers and form in a ball.
  • Knead the dough for 10 minutes, adding a little flour until it does not stick to the hands or the table
  • Let it rest under cover for 1 hour
  • Roll the dough until it is very thin and cut it in long 5 cm-wide strips (using a pasta machine is much easier) adding a little flour to avoid sticking to the working table.
  • Let it dry for 20 minutes hanging from a pole.
  • Cut the dough in the shape you need and let it dry for 1 or 2 hours
  • Note

    If you decide to skip the "drying" times you can do your pastas faster. They will be a bit more difficult to handle (cut in small strings like spaghetti). The dough will be much stickier, but you still can do it with some patience....

  • 小麦粉を作業台の上におく。まわりの小麦粉の壁 が十分厚く なるように真ん中に大きな穴を作る。  
  • 卵をその中にわり入れ、油と塩を加える。 指を使ってよく混ぜ、球状にまとめる。  
  • 手や作業台に生地がつかなくなるまで、少しずつ小麦粉を加えながら、10分間こねる。
  • ラップで覆いをして、1時間ねかせる。
  • 作業台にくっつかないように小麦粉を少しずつ加えながら、生地を薄く薄く延ばし、幅5センチの帯状に切る(パスタマシーンを使うと簡単にできます。) 
  • 竿にかけて20分間乾かす。  
  • 生地を好みの形に切り、1時間から2時間乾かす。
  • メモ

    時間がないときは、乾かす時間を短縮できますが、乾かし方が足りないと生地がべとついて扱いにくくなります。その時はパスタマシーンをつかうとよいでしょう。

Recipe List

日本語

Recipe List

English

Can't read this Page! It's mostly in Japanese characteres!

francois@takenet.or.jp