English/日本語R01J

PLUM JAM

2 Kilos or 5 jars

PLUM

SUGAR(White)

2000 gr

1000 gr

- -

- -

プラム

白砂糖

  • Pit the Plums: it should give 1,600 gr. of fruit
  • Mix in the sugar and let it stand for 30 minutes or until the sugar has all melted
  • Turn on the heat and bring to a boil at medium
  • Simmer for 80 minutes stirring occasionally
  • This should make a total of 2 Kilos of Jam
  • NOTE

    You can also boil the pits in sugar and apple juice to do some sauce....

  • 梅の種を取る。1、6kgくらいになる。
  • 砂糖を入れ混ぜて、30分くらいそのままにしておく。(砂糖が溶けるまで)
  • 火にかけ、中火で沸騰させる。
  • 弱火にして、時々かき混ぜながら、80分間煮る。
  • 全部で2kgのジャムになる。
  • メモ

    砂糖とリンゴジュースを入れて、種を煮るとゼリーになる。

Recipe List

日本語

Recipe List

English

Can't read this Page! It's mostly in Japanese characteres!!!

francois@takenet.or.jp