English/日本語R02J

CUCUMBER PICKLES

8瓶分

CUCUMBER

WINE VINEGAR

REGULAR VINEGAR

SUGAR (WHITE)

SALT

JAR

30

500 ml

500 ml

1000 gr

75 gr

8

Medium

- -

- -

- -

1/2 Cup

500 ml

きゅうり

ワインビネガー

白砂糖

びん

  • Wash and cut the cucumbers lengthwise (1.5 cm).
  • Cover the cucumbers with ice water and let stand overnight.
  • Drain and pack upright in clean jars (with a new seal lid).
  • Combine the vinegar and sugar with 2 cups of water in a pot, boil for 3 minutes, then add the salt.
  • Pour over the cucumbers, leaving 1/2 centimetre head space.
  • Close the jars and process in a boiling-water bath for 10 minutes.
  • キュウリを洗い、縦に切る。
  • キュウリを、氷水につけて一晩おく。
  • 水をきり、新しい蓋のビンにたてて詰める。
  • 鍋に酢と砂糖、2カップの水を入れ、3分間煮たて、塩を加える。
  • キュウリの上からそそぐ。ビンのくちから5mm程あけておく。
  • ビンの蓋をして、煮え立ったお湯にビンごとつけて、10分間煮沸する。

Recipe List

日本語

Recipe List

English

Can't read this Page! It's mostly in Japanese characteres!!!

francois@takenet.or.jp