English/日本語 S06

TOMATO CATSUP

200 ml

TOMATO

ONION

GREEN PEPPER

GARLIC

CINNAMON

PEPPERCORN

CLOVE

ALLSPICE

CELERY SEED

SUGAR(Brown)

CIDER VINEGAR

SALT

PAPRIKA

CAYENNE PEPPER

4,500 gr

3

6

1

2

5 cc

5 cc

5 cc

5 cc

160 gr

200 ml

15 cc

5 cc

Pinch

- -

Medium

Large

Clove

Sticks

1 Tsp

1 Tsp

1 Tsp

1 Tsp

- -

1 Cup

1 Tbs

1 Tsp

- -

トマト

たまdねぎ

ピマン

にんにく

シナモン

ステイック 粒こしょう

クローブ

オールスパイス

セロリシード

ブラウンシュガー

りんご酢

パプリカ

カイエンペッパー

  • Combine the tomatoes, onions, green peppers and garlic in a pot and cook slowly until soft, at least 30 minutes.
  • Strain through a fine sieve. Return to the pot and simmer until the mixture is reduced by one-half (1/2), about 45 minutes, stirring frequently to be sure that it does not stick or burn.
  • Tie the seasoning in a cheesecloth bag and add it with the remaining ingredients to the tomato mixture. Cook slowly until the Catsup is thick, stirring frequently to prevent burning.
  • Remove the bag of spices. Spoon into small clean, hot jars, leaving 5 mm head space. Close the jars and process in boiling-water bath for 10 minutes
  • トマト、タマネギ、ピーマン、ニンニクを切って鍋に混ぜて入れ、少なくとも 30分、柔らかくなるまで煮る。
  • 細かいざるをとおしてこす。こしたものを戻し、焦げ付かないようにたびたびかきまわして、45分位、半分の量になるまで煮る。
  • 布の袋にスパイスを入れてしばり、加える。そして、残りの材料を加える。焦げ付かないように度々かき混ぜ、かたいケチャプになるまでゆっくり煮る。
  • スパイスの袋を取り除く。煮沸消毒した瓶に、上から5mmぐらい残してすくって入れる。瓶のふたをし、水が沸騰してから瓶ごと10分間煮沸する。

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