English/日本語 S17

STRAWBERRY SAVORY

For one Cake (6人分)

STRAWBERRY

SUGAR

BUTTER

ORANGE

LEMON

ORANGE LIQUEUR

350 gr

45 cc

45 gr

2

1/2

45 ml

- -

3 Tbs

3 Tbs

Large

Large

3 Tbs

いちご

白砂糖

バター

オレンジ

レモン

オレンジリカー

  • Place the butter and sugar in a frying pan and cook at high heat until it turns brown.
  • Add the juice from the oranges and the lemon stirring constantly until the mix thickens.
  • Add the strawberries and cook for 4 or 5 minutes.
  • In another small pot warm up the liqueur (you can also use the microwave oven)
  • Add the liqueur and flambe
  • Note

    Serve on Norvegian Omelette or use as a special icing on any soft cake or crepes.

  • バターと白砂糖をフライパンに置き、きつね色に変わるまで強火で煮る。
  • オレンジとレモンのジュースを加え、とろ味が出るまでゆっくり混ぜる。
  • ストロベリイを加え4,5分間煮る。(1)
  • 別の小さな入れ物にリキュールを温める(電子レンジを使うこともできる)
  • (1)にリキュールを加え、火をつける。
  • メモ

    ノーベジアンオムレットに、またはソフトケーキ、クレープのスペシャルアイシングとして使う。 

Recipe List

日本語

Recipe List

English

Can't read this Page! It's mostly in Japanese characteres!

francois@takenet.or.jp