English/日本語 T02J

PIE CRUST

4人分

FLOUR

BAKING POWDER

SALT

SHORTENING

LEMON JUICE or VINEGAR

EGG

COLD WATER

700 gr

10 cc

5 cc

450 gr

5 ml

1

150 ml

- -

2 Tsp

1 Tsp

- -

1 Tsp

Large

- -

強力粉

ふくらし粉

ショートニング

レモンジュース / 酢

冷水

  • Mix the dry ingredients together (Flour, baking powder and salt).
  • Add the shortening and mix with your hand.
  • Beat the egg and mix it with the cold water and vinegar/lemon juice. Add the liquid to the flour mixture.
  • Form into 4 balls and let rest at room temperature for at least 1 hour.
  • Roll and place on buttered and floured pie plates.
  • 小麦粉、塩、ベーキングパウダーをあわせる。
  • ショートニングを加え手で混ぜていく。
  • 卵をかき混ぜ冷水、酢を入れる。全ての材料を混ぜる。
  • 生地を4つのボールにして、室温で1時間休ませる。
  • パイ皿に生地をのばす。           

Recipe List

日本語

Recipe List

English

Can't read this Page! It's mostly in Japanese characteres!

francois@takenet.or.jp