English/日本語 T09J

YEAST PERIOGI

6人分

YEAST

WATER (Lukewarm)

SUGAR

MILK

BUTTER

SALT

FLOUR

EGG

EGG YOLK

15 cc

50 ml

45 cc

150 ml

60 gr

7.5 cc

450 gr

2

1

1 Tbs

- -

3 Tbs

- -

4 Tbs

1.5 Tsp

- -

Large

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イースト

砂糖

牛乳

バータ

強力粉

卵黄

  • Dissolve the yeast in the water with 1 Tsp of sugar and let it rise (10 minutes)
  • Warm up the milk with the butter, add the salt and remaining sugar.
  • Mix well 2 cups of flour in the milk mixture. Add the yeast and mix again well. Add the eggs and the egg yolk and mix again for 2 minutes.
  • Pour the dough on the floured table and finish the kneading by hand incorporating enough flour so it is soft and a litlle sticky.
  • Form into a ball and place it in a buttered bowl. Refrigerate the dough for several hours.
  • When you are ready to bake the Pierogies roll down the dough until it is about 5 mm thick. Cut into 10 to 12 cm circles.
  • Fill in with one Tsp of the chosen preparation. (Potato Cheese Filling or Cabbage Filling) Fold the top of the dough over the filling, bring up the sides, and then bring up the bottom, overlapping the edges just slightly. Pinch the dough together where it meets and be sure the seams are well sealed.
  • Place the periogies, seam side down, on a buttered and floured baking sheet. Cover them with a towel and let them rise for 30 minutes.
  • Just before baking cover each pierogi with a mixture of egg and a little milk.
  • Bake at 190℃ for 30 minutes or until the crusts are golden and shiny.
  • イーストを水で溶かし、小さじ1の砂糖を入れ発酵させる。(10分間)
  • バターを入れた牛乳を温め、塩と残りの砂糖を入れる。
  • その牛乳の中に、2カップの小麦粉を入れ、よく混ぜイーストを入れ又よく混ぜる。それに卵、卵黄を加え、2分間混ぜ合わせる。
  • 粉をふったテーブルの上に置き、柔らかく、粘りがでるまで、粉を加えながらこねる。
  • それを、ボウル状にして、バターを塗ったボウルに入れる。冷蔵庫に数分間入れておく。
  • 中味の用意ができたら、生地を5@の厚さ伸ばす。10Bから12cmの丸型に切る。
  • どちらかのフィングを (Potato Cheese Filling or Cabbage Filling)生地にのせる。フィングに上下方向から生地をかぶせ、中央でつまむ。今度は左右方向から生地をもってきて、中央でつまみ重なった部分をよくつまんでおく。
  • ペギオリのつまんだ部分を下にしてバターを塗り、粉を振ったペーパーシートにおく。タオルをかぶせ30分おき発酵させる。
  • 卵に少し牛乳を入れてといたものをペリオギに塗る。
  • 190℃で30分、表面がきつね色でてかてかするまで焼く。

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