English/日本語 T14J

CHRISTMAS STOLLEN

2 (35 cm) breads

YEAST

MILK

SUGAR

SALT

BUTTER

EGG

FLOUR

LEMON RIND

ALMOND (sliced)

APRICOT

Glaze.........POWDER SUGAR

LEMON JUICE

15 cc

175 ml

50 gr

5 cc

60 gr

2

500 gr

1

60 gr

100 gr

- -

30 ml

1 Tbs

- -

- -

1 Tsp

4 Tbs

Large

- -

- -

- -

- -

1 Cup

2 Tbs

イースト

牛乳

砂糖

バター

強力粉

レモンの皮

アーモンドスライス

あんず(ドライフルーツ)

粉砂糖

レモンジュース

  • Mix the yeast in 100 ml of warm water and let stand for 5 minutes
  • Mix the milk (warm), sugar, butter (warm) and eggs in a large bowl. Add the dissolved yeast, beat well and add half of the flour still beating until well blended. Let rise, covered, for 1 hour.
  • Add the other half of the flour and mix well. You may have to add more flour so the dough can be handle (not too wet...). Cover and chill in the refrigarator for 30 minutes.
  • Place the dough on the working table (with a little flour). Knead in the lemon rind (grated), almonds and apricots (cut in small cubes).
  • Pat the dough in two oval shape (35 cm). Fold in two letting the upper half not quite to the edge of the lower half. Let rise until it double in volume.
  • Bake in the oven (190℃) for 35 minutes.
  • Glaze with the icing sugar, lemon juice and a little water, while the bread is warm.
  • イーストを100mlのぬるま湯に浸し、5分くらいそのままにしておく。
  • ミルク(温めたもの)、砂糖、溶かしたバター、卵 を大きなボウルに入れ、混ぜる。そこの溶かしたイーストを加え、粉の半分を入れよく混ぜる。ラップをして、1時間程発酵させる。
  • 残りの半分の粉を入れよく混ぜる。必要ならば、あまりベタベタしないように粉をもう少し入れる。ラップをして30分程冷やす。
  • 打粉をしたテーブルの上に生地を置き、すりおろしたレモンの皮、アーモンド小さく切ったアプリコットを混ぜ、こねる。
  • 生地を2つのだ円形にのばす。上のはしを下へ折り 下のはしを上へ折る。2倍の大きさになるように置いておく。
  • 190℃で35分間焼く。
  • 粉砂糖にレモンジュース、少量の水を加えアイシングシュガーを作りパンが温かいうちにかける。

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