English/日本語V01J

POTATO GALETTE

6 ~ 8  人分

POTATO

ONION

APPLE

FLOUR

BAKING POWDER

SALT & PEPPER

NUTMEG

PARSLEY

EGG

OIL

800 gr

100 gr

125 gr

45 gr

5 cc

To Taste

Pinch

15 cc

1

30 ml

- -

- -

- -

3 Tbs

1 Tsp

- -

- -

1 Tbs

Large

2 Tbs

じゃがいも

たまねぎ

りんご

強力粉

ベーキングパウダー

塩、こしょう

ナツメグ

パセリ

サラダ油

  • Preheat the oven at 200 ℃degrees.
  • Grate the potatoes and the apple and finely chop the onion.
  • Put all the ingredients (expect the oil) in a large bowl, finishing with the egg and mix well.
  • Warm the oil, put the mix in the skillet and cook on one side for 4 minutes at medium heat
  • Turn over and place in the oven for 45 minutes
  • NOTE

    Go easy on apples and nutmeg...Use cooking apple

    Over baking is recommended

  • オーブンを200℃に温める。
  • じゃがいもとりんごをスライサーで細いせん切りにし、たまねぎはみじん切りにする。
  • それらを大きいボウルに入れ、卵、サラダ油以外の材料を入れる。最後に卵を入れて、よく混ぜ、パンケーキの生地をつくる。(1)
  • 温めたフライパンに油をしき、生地を入れて、中火で片面だけ4分焼く。
  • ひっくり返して耐熱容器に移し、オーブンで45分焼く。
  • メモ

    Recipe List

    日本語

    Recipe List

    English

    Can't read this Page! It's mostly in Japanese characteres!!!

    francois@takenet.or.jp