English/日本語V02J

POTATO CROQUETTES

8個分(8cm)

POTATO

ONION

SALT

PEPPER

EGG

OIL

400 gr

125 gr

5cc

Pinch

1

30 ml

---

---

1 Tsp

- -

Large

2 Tbs

じゃがいも

玉葱

胡椒

サラダ油

  • Grate the potatoes and finely chop the onion.
  • Put in a strainer, add the salt and mix well. Let it stand a few minutes and extract the excess of water.
  • Put in a bowl, add the egg and some pepper.
  • Warm the oil in a skillet.
  • Spoon out the mix and cook over medium high heat on each side until golden.
  • NOTE

    Be carefull not to oversalt.......

  • じゃがいもはスライサーで細い千切りにする。玉葱はみじんきりにする。  
  • ざるに入れ、塩を加えてよく混ぜる。ざるの下をボールで受け、 少しの間そのままにし、水分を 切る。(手で押して水分を出す)  
  • 水気を切ったらボールにうつし、卵とこしょう少々を入れ混ぜる。  
  • フライパンを熱し油を入れる。  
  • できあがった生地をスプーンですくい、フライパンで、平たく形を作る。強火できつね色になるまで両面を焼く。
  • メモ

    塩が多すぎないように注意してください。

    Recipe List

    日本語

    Recipe List

    English

    Can't read this Page! It's mostly in Japanese characteres!!!

    francois@takenet.or.jp