English/日本語 V06J

POMMES DE TERRE EN COCOTTE

4人分

POTATO

OIL

SALT & PEPPER

PARSLEY

4

30 ml

- -

- -

Medium

2 Tbs

- -

- -

じゃがいも

サラダ油

塩、こしょう

パセリ

  • Preheat the oven at 225。 C
  • Peel the potatoes
  • Cut the potatoes in little balls (using a fruit carving knife)
  • Saute the potatoes in the oil until they are golden (5 minutes)
  • Place them (with the oil) into a warm oven plate. Cover with the lid and bake for 20 minutes
  • When you serve the "Pommes de terre en cocotte" sprinkle with some chopped parsley
  • Note

    This is a very interesting option to regular french fries and they are very nice looking.

  • オーブンを225℃に熱しておく。
  • じゃがいもの皮を剥く。
  • じゃがいもを小さなボール状にくりぬく。(果物 ナイフ等を使って)
  • きつね色になるまで(5分くらい)、油をひいた フライパンでいためる。
  • 耐熱容器にポテトを油ごといれ蓋をして20分間オーブンで焼く。
  • きざみパセリをふりかけて、いただく。
  • Note

    すこし目先の変わったフライドポテトはいかがですか?

Recipe List

日本語

Recipe List

English

Can't read this Page! It's mostly in Japanese characteres!

francois@takenet.or.jp