English/日本語V14J

CABBAGE POTATO GRATIN

8 人分

BUTTER

CABBAGE

LARD

WHITE STOCK

SALT

NUTMEG

POTATO

MILK

BLACK PEPPER

EGG YOLK

125 gr

1000 gr

200 gr

100 ml

10 cc

Pinch

1000 gr

75 ml

To Taste

2

- -

- -

- -

1/2 Cup

2 Tsp

- -

- -

- -

- -

Large

バター

キャベツ

豚バラブロック

チキンブイヨンスープ

ナツメグ

じゃがいも

牛乳

こしょう

卵黄

  • Preheat the oven at 210。C and butter a large oven pan.
  • Bring some salted water to a boil in a large pot and place the cabbage in it. Cook for 10 minutes.
  • Drain the water out of the cabbage and chop it.
  • In a large frying pan saute the diced lard until golden. Add the cabbage and mix well. Add the stock, 1 Tsp of salt and the nutmeg. Bring to a boil and simmer, covered for 20 minutes.
  • Boil the potatoes for 10 minutes (they have to be cooked but not too soft). Drain the water out and cook for 2 more minutes to dry them well.
  • Mash the potatoes in a blender, slowly add 90 gr of butter and enough milk so they become creamy. Add the other teaspoon of salt, the egg yolks and some pepper.
  • Place the cooked cabbage in the oven dish and cover with the potatoes. Add some butter on top and bake for 20 minutes or until the potatoes are golden.
  • オーブンを210℃に温めておく。お皿にバターを塗っておく。
  • 大きな鍋にお湯を沸騰させ、塩少々を入れキャベツを丸ごと10分間ゆでる。
  • キャベツの水を切り、太めの千切りにする。
  • 大きなフライパンに四角く切ったラードを入れ、きつね色になるまで炒める。そこにキャベツを入れ、よく混ぜる。ストック、小さじ1の塩、ナツメグを入れる。弱火にして、蓋をし、20分間煮る。
  • じゃがいもの皮を剥き、適当な大きさに切って10分間ゆでる。(あまり柔らかくなりすぎないように)水をきり、もう一度鍋を2分間くらい火にかける。
  • じゃがいもをマッシュし、90grのバターを入れ必要ならば牛乳を入れ、クリーミーにする。そこに塩と黄身と少々のこしょうを入れる。
  • オーブン皿にキャベツをしき、その上にポテトをのせ、切ったバターを散らし、きつね色になるまで10分〜20分焼く。
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